Dag 6: Die Skryf van “Die Keiservoël oor Namaland.”

Ons vakansie in Namibië (in die jaar 2007) was verby. Ek het skaars in die huis ingestap toe trek die Luchtenstein-storie my na my klein biblioteek. Daar was net iets…Iets het my gepla.

Ek het “To the River’s End” en “Lords of the Last frontier” van Lawrence Green van die rak afgehaal en daar was dit. Stories oor Ernst Luchtenstein. Ek het gaan sit en die kort verhaaltjies stadig deurgelees, en in die loop van die volgende agt jaar dit vele maal herlees.

Omdat ek nou in die pylvak is met die publikasie van die boek, het ek die twee stukkies vanoggend weereens deurgelees, en so ook al die ander uiters beperkte inligting wat ooit gepubliseer is. Ek wou 100 persent seker maak dat ek nie iets misgekyk of verkeerd geïnterpreteer het nie.

Wat my vanoggend getref het was die teenstrydighede van die verskillende outeurs, en die verhale van die nageslag, soos aan my vertel.

Ek het my eie menings en het “my verhaal” oor die man en die gebeure in die boek weergegee.

Hier is die “frontispiece” in “Lords of the Last Frontier”:

LawrenceGreen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s